TNF – Kurt Cousins i rampljuset

När Kurt Cousins ikväll snörar på sig skorna för att möta Los Angeles Rams gör han det inför hela nationen. Matchen sänds på Fox, på NFL Network och alla Amazon Prime-användare kan titta online via Prime Video. Problemet för Cousins är att han är sämst när det gäller. Cousins är 1-10 genom karriären när han spelar på vardagskvällar vilket alltså betyder maximal uppmärksamhet.

Förutom sitt mentala problem kommer Cousins ha ett mer konkret problem under kvällen. Cousins har fått press på sig hela 62 ggr hittills i år vilket är mest i NFL och hela 21 ggr fler än Matt Ryan. Det lär inte bli lättare ikväll. Rams är bäst av alla lag på att sätta press, detta trots att man sällan blitzar. Förklaringen heter Suh och Donald och de är mästare på att krossa O-lines. 2.4 sekunder har motståndarnas QB på sig i snitt och Cousins kommer inte ha mycket tid på sig.

Många pratar om Rams Secondary som har viktiga skador. Visst, det hjälper Cousins att kasta till sina wide outs som är bra, men får han någon tid på sig? Knappast säger vi och påpekar att Rams dessutom håller bollen på marken väldigt bra. Man håller varje drive vid liv i tre minuter och 20 sekunder vilket är bäst i hela NFL.

Vikings kommer 1. inte få bollen särskilt länge 2. vara tvungna att kasta bort bollen snabbt. Det receptet gör att vi tror på få poäng för Vikings och även om man säkert lyckas med några stora spel så kommer det inte räcka hela vägen.

Sean McVay tar det lugnt med sin unge QB, Goff och har inga krav på större playmaking. Det är systemet som gäller och McVay är smart, mycket smart. Vikings visade lite sårbarhet även mot passen senast och det är möjligt att McVay känner för att pröva med några bomber, men grundplanen lär vara att låta Gurley göra jobbet.

Vikings D borde hålla ner siffrorna, att släppa 5 TD kan bli riktigt pinsamt ikväll. Vikings D är dessutom klart sämre än sitt rykte. Man ligger på 28 plats vad gäller tid för motståndarnas drive, den stats där Rams är så bra.

Vikings har många om ikväll. Om Dalvin Cook spelar. Om Defense är bättre än sist. Om Cousins hittar sina wide outs. Visst, hamnar alla stjärnor i rätt läge kan det gå, men det är inte vad vi tror på. Vi har inte ens pratat om nackdelen det är att åka över två tidszoner, det behövs inte.

Den här matchen går under totalen på 49. Och Rams vinner med mer än en TD.

Gillar du ändå Vikings, testa en teaser +14 Under 56.