TNF – vecka 10

Kvällens match mellan Chargers och Raiders tål verkligen att tänkas på. Båda lagen är ojämna och Chargers har tex förlorat mot ett Steelers anfört att Devlin Hodges. Formen är färsk och man kommer från segrar över Bears och Packers. När försvaret klickar är Chargers riktigt bra. Och det behövs, för offensiven är inte särskilt lyckad och man är katastrofala i Red Zone vilket gör att man sparkar många Field Goals.

Raiders å sin sida förlorade mot Packers, men har också slagit Bears. Man var bra senast mot Lions och vi blev lite imponerade av spelet trots förlusten mot Texans veckan innan det. Man är 3-1 på hemmaplan och har helt klart en hemmaplansfördel varje gång man spelar. Förlusten hemma kom mot Chiefs.

Matchbild

Många verkar tro att Rivers/Chargers ska kasta bollen då Raiders är bra i markförsvaret. Det är en matchbild vi inte köper. Senast litade man nästan helt på Gordon som sprang 20 gånger med bollen. Man är rädda för turnovers vilket Chargers haft rätt många och Rivers har redan 7 Interceptions. Det troligaste är att Gordon kommer få bollen runt 25 gånger och det är inte svårt att se honom göra över 100 yards. Raiders kommer å sin sida att ge bollen till sin lyckade Rookie Josh Jacobs som snittar nära 5 yards per carry. Vi ser framföross ett rejält grindande där det kommer krävas att ett av lagen leder med över en score för att man skall börja passa bollen.

Spelidéer

Vi tycker att Totalen ligger högt med 48,5. Vi ser framför oss att Raiders seger betyder att man malt ner Chargers defensiv och att det då blir många poäng. Chargers kan vinna både en shoot-out och en match med få poäng. Vi spelar 110 dollar för att vinna 100 på under 48,5 poäng.

Sedan väljer vi att middla två teasers, också dessa med 110 dollar för att vinna 100 styck. Det blir då Raiders plus 8,5 over 41,5 och Chargers plus 5,5 under 55,5

Det mest troliga scenariot är en poängfattig match där det kämpas om varje inch.