TNF – vecka 8

Att ett av de värsta lagen i NFL, Redskins, möter Vikings borta är normalt inget att skriva om. Till intrigen måste man dock föra att Kurt Cousins, kanske världens mest överskattade QB, spelade för Skins utan att riktigt någonsin erövra QB 1 manteln. Vi som sett nästan alla Kurts matcher vet att vi har en riktigt motiverad QB som alltid gör sitt för laget i Cousins. Han är som allra bäst i den korta passen, men har en arm som möjliggör längre spel om han bara har rätt lag omkring sig.

Det hade han inte i ”The District”. Washington Redskins gav inte Cousins (eller någon annan QB heller) chansen att briljera. Hans brist på fantasi och tråkighet som QB gjorde att nu sparkade Jay Gruden aldrig ville satsa på medelmåttan. Det gjorde istället Vikings och i början av den här säsongen har vi hört klagosångerna. Han kastar inte långt, Checkdown Cousins och så vidare. De senaste matcherna har Kurt dock fått friare tyglar och det har resulterat i många yards. Cousins mentalitet har normalt varit att det är bättre att göra 200 yards genom 25 stycken 8 yards-pass men nu verkar det vara stopp på det till allas glädje.

Det lär inte bli en välspelad match ikväll, men väl en känslosam. Att Vegas har Vikings som 16,5 favoriter är väl mastigt. Visst gör inte Skins många poäng, men gör verkligen Vikings det när det inte behövs?