Vassast fjädrar vinner NFC East

RedskinsPhiladelphia Eagles

Örnarna från Philly är fortfarande sura för att man smart nog flyttade huvudstaden till Washington DC. Vad gäller fotbollen finns det inte lika mycket att vara sur över. Lika dominerande som Redskins var på 70 och 80-talet, lika dominerande har Eagles varit sedan 1990-talet. Man möte i NFC East två gånger om året och så har det varit ända sedan 1937. (Lagen möttes även fem gånger när Redskins var Boston Redskins).

Eagles har underpresterat under Chip Kelly i år och Sam Bradford har faktiskt varit sämre än Kirk ”You like that!” Cousins i år, vem kunde tro det innan säsongen. Redskins har spelat bra med knappa resurser och en diger skadelista så en hel del cred måste ges till Cousins som för övrigt inte alls är osams med RG3, dom är bra kompisar och är med i samma bönegrupp.

Alfred Morris har kommit igång efter en usel början och är nu jämngod med DeMarco Murray som leder Eagles på marken. Utan några friska recievers har Redskins fått förlita sig på sin Tight End Jordan Reed, men nu visar DeSean Jackson form igen och han rapporteras riktigt sugen på att spöa sitt forna lag.

Jämför man lagen offensivt är man rätt lika, men viss fördel på marken har Eagles. Redskins är å sin sida väldigt bra på att konvertera 3rd down och kan därmed kontrollera spelet och bollen bättre. Försvarsmässigt är inget av lagen starkt och framförallt låter man motståndarna springa med bollen rätt igenom försvaret. Att Eagles D är slappa på 3rd down bådar inte gott för laget inför kvällens möte.

Cousins spelar fortfarande för att bevisa något, han vill visa att han är en riktig QB och har inte mycket att förlora. Det enda han vill undvika är att kasta interceptions eftersom han hade ett rykte (befogat) som interceptionkungen. Blir det seger för Cousins ikväll har Redskins säkrat seriesegern och en slutspelsplats ingen trodde på.

Eagles måste segra i sina två sista matcher för att ta hem serien och nå slutspel. Det är inte omöjligt och att kapaciteten finns visades när man slog Patriots. Eagles var allt annat än bra senast mot Cardinals, men man lär vara mer taggade ikväll och det går ju inte att jämföra Washington med Arizona.

Ska Eagles vara favoriter till -3? Ja det kanske dom ska, men Eagles har förlorat mot sämre lag och det är svårt att se att dom skulle ta en storseger. Totalen på 49 känns hög, inget av lagen är ju kända för sin produktion och man snittar 22,6 och 22,7 poäng framåt.  Lagen lär grinda sig framåt på marken och det som skulle ändra det är en snabb ledning för Eagles då Redskins faktiskt kan gå till passningspelet med en viss trygghet.

Vi spelar under 49 till 1,91 för 200 kronor.