Vecka 9 i NFL

Söndag

Det är vecka nummer nio i NFL och vi ser framförallt fram emot obesegrade Rams mot Saints, som enligt oss varit oväntat vassa både bakom och framför bollen. Falcons är en besvikelse i år och möter vårt hemmalag Redskins, som ännu inte gjort oss jättebesvikna vilket är en märklig känsla. Steelers mot Ravens är en stormatch, och det är alltid en kamp mellan städerna vilka som är hårdast, hamnarbetarna i Baltimore mot gruvarbetarna i Pittsburgh. Packers möter Pats och nu blir det upp till bevis för Packers efter att man agerat säljare vid deadline. Pats ser inte ut som ett championship team, men levererar segrar och blir bara bättre och bättre trots att de gamla stjärnorna slocknat. Panthers är 4-0 hemma, men möter ett Bucs som återigen dammar av Fitzmagic som på sin dag kan göra 400 yards till Desean Jackson i sömnen.

Rams at Saints

Rams har gjort klart för alla att det är nu man ska segra. Målet är inte bara den här matchen i Nola, utan hela Super Bowl. Vid deadline införskaffades Dante Fowler, som är en av de bättre edge rushers som finns. Man är redan grymma i mitten med Suh och Donald och med Fowler blir man ett mer komplett lag som kommer få alla O-Lines att drömma mardrömmar. Visst har Saints en mycket bra O-line, deras Front Five har namn som Armstead och Warford och man har både skyddat Brees och skapat utrymme för springspelet. Vi tycker att det såg lite skakigt ut senast i Saints secondary och det kommer inte fungera mot Rams alla wideouts där man nu får tillbaka Kupp. Med Gurley som hot i så otroligt många spel och med alla andra alternativ så är det troligt att Rams fortsätter vara obesegrade efter detta.

Det har varit väldigt svårt att stoppa Saints i år, vi tror att Rams lyckas med det. 31-21 är vårt tips och även om det kan bli 35-28 håller vi den här matchen för att gå under 57.5 poäng. Det blir en klart större seger än 2.5 poäng för Rams och det är läge att söka upp spel närmre -6.5. Tror man inte på att Rams stoppar Saints kan Saints lika bra vinna och det är ett gjutet överspel.

Falcons at Skins

Ett medvetet lagbygge har fått Redskins att ställa upp med ett grymt D. Redskins har skador i offensiven. Kombinationen med en ny QB som inte kastar långt, men är säkrare än ett kassaskåp vad gäller turnovers, gör att det blir få poäng framåt. Helt plötsligt är stjärnan Josh Norman den svagaste länken i defensiven och en gissning är att det är Norman som får ta sig an Julio Jones. Adrian Peterson har varit bäst på plan i många matcher hittills och lär ha en field day mot ett svagt Falcons. Det som talar för Redskins är att man nästan garanterat inte ger upp en turnover, medan Falcons kommer göra det både en och två gånger. Då hjälper det inte att Ryan har 350 yards mot Smiths 220.

Matchen är inget bra spelobjekt, det är väldigt jämnt och tillfälligheter avgör. Om Falcons rullar upp Redskins D kommer man kunna vinna matchen med 10 poäng. Att Redskins leder i halvlek, men tröttnar i andra är också ett rätt troligt scenario.

Steelers at Ravens

Steelers misslyckas ofta mot Ravens och en gissning är att lagets Front Five misslyckas hålla Ravens D. Det kan bli ett riktigt blodbad om Ravens tidigt kommer åt Big Ben som fått bättre stats än en okulär besiktning skulle antaga. Flacco har levt upp lite, men vårt omdöme är fortfarande slut som artist. Som vi läser matchen kommer Ravens äga defensivt och vi tror inte att Conner kommer kunna röja på marken samtidigt som det är dags för Juju att komma ner på marken. Steelers känns lättlästa och tråkiga. Kom ihåg att Conner hade 19 yards förra matchen mellan lagen (26-14 till Ravens). Ravens kommer behöva hjälp av Steelers för att göra många poäng, men turnovers kommer att komma. 21-17 i sämsta fall. 28-14 i bästa fall.

Packers at Pats

Packers D var bra mot Rams senast och särskild guldstjärna till deras secondary. Mot ett Pats som ser usla säsonger från Bäby Gronk och dopingfallet Edelman borde man kunna ha en bra chans att överraska. Hur Packers hanterar förlusten av Ha Ha Clinton Dix återstår att se, men det gör iallafall att Patriots chanser ökar. Att lira Pats -5.5 känns inte aktuellt, en teaser med Packers +12.5 under 63.5 känns klart bättre.

Bucs at Panthers

Panthers är grymma hemma och det är alltid svårt att taxera en nisse som Fitzmagic. Det kan bli en ny yardsfest för Bucs, men att man rår på Cam Newton hemma ska inte finnas på kartan. Panthers är favoriter -6.5 och laget täcker lätt -13.5 om bara Fitzmagic ger bort bollen några gånger. Med en Fitz som vaknat på rätt sida har Panthers inget försvar och det är ett bra läge att middla den här matchen. Bucs +13.5 Under 62 och Panthers +0.5 Over 48.