VikingRams eftersnack

Det blev en shootout – tvärtemot vad vi trodde i vår analys inför matchen.

Framförallt var det Captain Kirk som faktiskt stod upp bra mot Rams försvar. Dessutom spelade Peters för Rams, det gäller att ha koll in i det sista på laguppställningarna. Cousins imponerade när han blixsnabbt fick bollen ur händerna och man hängde kvar i matchen ända in till slutet. Defensiven var lika dålig för Vikings som senast mot Bills och Goff kunde hänga 5 TD och nå 465 yards. Här trodde vi Vikings skulle stå emot bättre, men det gick alltså inte.

Än mer förvånande var Rams bleka försvar som gav upp 422 yards till Cousins i luften. Att Cook skulle vara en icke-faktor på marken trodde vi och det stämde. Det var i luften som man tog sig fram och både Thielen och Diggs gjorde en bra bit över 100 yards.

Rams måste vara oroliga för sin defensiv, den är överskattad. On a positive note är Goff underskattad och han hade många magiska kast till framförallt Cooper Kupp. Gurley gjorde för övrigt 83 yards på marken och 73 i luften för en TD, en magisk spelare som inget försvar visat sig bemästra. Gurley kommer hjälpa det här laget till slutspel och kanske ända vägen till Super Bowl.

Vikings kan ta med sig att Cousins inte är en bluff och inte kan lastas för förlusten trots en sen fumble. Att laget gör många yards efter att ha fångat bollen visar på Thielens och Diggs mångsidighet. Båda lagen hade 25 first downs och Vikings var perfekta när man gick för det på fjärde.Vikings måste omedelbart justera försvaret, det vi sett de sista två matcherna håller inte. Det känns ändå väldigt lätt för Vikings att göra ändringar. Det är inte ett komplicerat problem utan ska gå att lösa och då är Vikings med i matchen som contender igen.

Att Goff kommer fortsätta träffa Kupp känns gjutet efter att ha kollat Twitter där de retweetar varandra hela tiden och det dyker upp många godbitar.