Viktig NFL söndag

Det börjar dra ihop sig i slutspelskampen. Samtidigt gäller det att passa sig för lag som nu tankar eller bara är usla. Skadeproblemen är ojämnt fördelade.

Värst drabbade av alla är Washington Redskins. Förutom att vara tvungna att spela Mark Sanchez som signades för två veckor sedan är O-line trasig. Man har inga guards kvar i laget och måste spela sina backup tackles som guards. Ingen ordinarie center och ingen holder. Lägg till att det så starka försvaret spelat uselt de sista matcherna och gett upp hur många yards som helst. Turligt nog är OBJ skadad för Giants, så vi väntar oss en poängsnål match som mycket väl kan sluta 3-7. De bästa biljetterna kostar ner mot 30 dollar…

Steelers lär inte ha några problem med Raiders vilket sätter press på Baltimore Ravens i AFC North. Man spelar borta mot ett Chiefs ledda av underbarnet Mahomes, men utan sin tidigare running back Kareem Hunt. Ravens är inte borta i den här matchen, man är starka bakåt och lär kunna göra poäng ofta då man inte behöver komma långt för att Tucker ska slå till.

Texans är motiverade att hålla igång sitt avstånd till Titans och känner sig rätt säkra. Möter ett Colts som redan är nöjda med säsongen och inga realistiska slutsspelschanser. Dessutom sämre form på slutet.

Cleveland torskar nog gärna och Carolina har fortfarande hopp om ett Wild Card. Bra chans till ”skräll” då Cleveland är knappa favoriter. Cam kan avgöra en sådan här match själv.

Vare sig Falcons eller Packers har incitament att segra, men nye coachen i Packers vill nog mer. Typiskt svårtippad match. Matt Ryan kanske kan vinna den för sitt eget ego?

Saints har råd att tappa mot Bucs, men varför skulle man? Kan bli en riktig poängraket när inget av lagen behöver tänka på defensiven.

Jets mot Bills är ren lyteskomik, en hel del spelare som spelar för nya kontrakt och ovisst. Jets är sämre, men osvuret är bäst i en sådan här usel match.

Pats har alltid svårt mot Dolphins och är stora favoriter. Dolphins har, tro det eller ej, häng på ett Wild Card och kan skrälla här trots klasskillnaden.

Rams mot Bears blir dagens stormatch. Hur kommer Bears D hålla uppe mot Rams starka offensiv. Vi tycker Rams ser starkast ut formmässigt och att Bears gav upp 30 poäng till Giants känns overkligt. Klar fördel Rams, men inte blir det över 52 poäng?

Broncos har inte mycket att spela för, men Niners vill åt sistaplatsen och det bör bli en enkel seger för Broncos.

Bengals får storstryk mot Chargers som väntat. Chargers behöver verkligen segern och Bengals har inget att spela för. Ospelbart ATS.

Detroit Arizona är två lag helt utan något att spela för och dessutom utan talang. Viss fördel Detroit som alltid kämpar trots brist på kunnande.

Eagles möter formstarka Cowboys. Cowboys har fått igång sitt D och har stärkt upp sin offensiv. Eagles lyckades knappt ta sig fram mot krymplingen Redskins senast och måste höja sig rejält för att inte få storstryk. Det är seriesegern som står på spel och det här vinner Cowboys.