Warriors, Panthers och Kane – Sviterna det snackas om, ryker någon i helgen?

Det som det snackas absolut mest om nu i amerikansk sport är när en av sviterna. spricker. Det analyseras och diskuteras i timmar om detta. Vi ger er lite insyn i diskussionerna. De sviterna som det snackas om är en i varje sport. Carolina Panthers som ännu är obesegrade med enbart 4 matcher kvar i den amerikanska fotbollen, Chicago Blackhawks Patrick Kanes poängsvit med 24 raka matcher i NHL som bara fortsätter och slutligen Golden State som redan ikväll går mot sin 24.e raka seger mot Boston Celtics.

FullSizeRender-10

Vilken kommer då att falla först? Vi tror nog att Patrick Kanes faller först. Det har varit på håret några gånger nu, med poäng i slutet av matcherna. Sviten är grymt imponerande. Natten till fredag forcerade Kane in Chicagos enda mål i förlusten borta mot Nashville med 5-1. Han närmar sig nu Mats Sundin som hade poäng i 30 matcher på raken 1992-1993. Kane har dock fortfarande en bit kvar och redan på fredagskvällen möter Chicago Winnipeg Jets hemma.

IMG_1252

Carolina Panthers, har fyra matcher kvar av grundspelet. Ett ganska lätt schema då man möter Atlanta Falcons två gånger, New York Giants samt Tampa Bay Buccaneers i sista matchen. Med detta schema så ser det nästan svårt ut att förlora ens om de försöker. Det som talar för att de kommer förlora någon av matcherna är att dessa matcher spelar ingen roll för Carolina Panthers. Man har redan säkrat avancemang till slutspelet och man kommer högst troligen också få hemmaplan fördelen som första seedad. Det enda hotet kommer från Arizona Cardinals som just nu har 2 förluster. De kommer inte att gräva djupt för att vinna om man redan har säkrat första seedingsplatsen och man kommer troligen då vila spelare för att samla kraft inför slutspelet. Förlusten kommer troligen inte komma hemma mot Atlanta på söndag i alla fall. Så det blir nog en vecka till.

Warriors

Golden State Warriors. Kollar man på Golden State så ser det ut som de aldrig kommer att förlora. Schemat framåt Boston Celtics borta ikväll och i morgon åker man till Milwaukee och avslutar där sin 7 matcher långa bortaturné. Celtics ikväll känns som den svårare av de två matcherna. Boston som har 13 segrar och 9 förluster hittills är ett kapabelt hemmalag men borde ändå inte ha kapaciteten att vinna över Golden State. Väl hemma på västkusten igen så tar Golden State emot Phoenix på onsdag. De skulle säkerligen vilja komma hem igen på onsdag och ta emot hyllningarna i den alltid slutsålda Oracle Arena med 25 vinster i bagaget.