Först regnar det INT i Houston sedan skämmer Bengals ut sig

Det går knappt att ens kommentera eller recensera matchen mellan Kansas City Chiefs och Houston Texans. Texans och Brian Hoyer gjorde en genomuselinsats och blev förnedrade med 30-0. Alex Smith i Chiefs kastade 17/22 för 190 yards, 1 TD och 1 INT. Alltså 190 yards och en kastad TD och ändå 30-0. Hoyer kastade 15/34 för 136 yards och 4 INT med 2 fumbles. Bäst på plan var Allen Bailey i Chiefs D-line. Han hade 2 sacks och 2 forced fumbles. Hoyers insats kan varit den sämsta av en QB i slutspelet i modern tid.

Nästa match blev än tätare defensivt. Regnet hjälpte inte passningsspelet och framförallt Bengals D verkade ha ätit taggtråd innan matchen. Det var fult på planen, med många sena tacklingar, men det dröjde rätt länge innan det blev en flaggfest. Det puntades fram och tillbaka innan en fumble och en INT skapade lite spänning. I halvlek stod det 6-0 till Steelers efter två Field Goals av Boswell.

Steelers ledde 73 mot 10 i rushing yards i första halvlek och 119 mot 59 passing yards. Steelers hade 11 first downs mot 3 för Bengals så det var ändå Bengals som skulle vara nöjda med att bara ligga under med 6 poäng.

I andra halvlek avtog regnet något. McCarron såg tänd ut direkt och man lyckades även springa med bollen. Man når 53 yards på fem plays, men då kommer en forced fumble på McCarron, bollen tas av Defense och det ser ut att sluta med en sexa för Steelers. Efter review var Steelers nere med bollen, synd för Steelers att man fick ett 15 yard penalty för hur man firade sin TD som sen inte stod! Nu rushar Martavis Bryant för 44 yards och äntligen hade matchen börjat!

Field Goal Boswell gör det hela 9-0, men från nu är det ett fungerande spel och regnet har helt slutat. McCarron tar av sig handsken och börjar kasta längre. Bengals får dock punta och nu hittar Big Ben Antonio Brown och snart är man nära nog för en TD kastad till Martavis Bryant, 15-0 efter missad tvåa! Catchen är helt otrolig och den kommer helt klart att vevas om och om i rutan.

 

Nu börjar det tyvärr regna igen, McCarron försöker, får hjälp av en flagga, Bengals lyckas ändra ett domslut om backward pass, men sedan får Bernard en rejäl tackling och även om den först döms som down by contact ändras det till en fumble med Pittsburgh recovery. Om Bengals redan var övertända så blev det än värre nu. Burfict är nu på jakt efter Big Ben med mord i blicken och lyckas med en sack som han fullföljer hela vägen och det ser ut som att han knäar Rothlisberger på sin väg uppåt med bollen. När fjärde quartern börjar måste publikens lugnas ner över högtalarna, men det lyckas sådär… Den osportsliga publiken buar och skrattar åt Roethlisberger när han körs av planen och det kastas in saker mot honom.

Efter bara en minut springer Cincinnati in med en TD och anledningen var egentligen en 42 yard penalty för passer interference. Med Big Ben kvar i omklädningsrummet kändes det nu som att det hade vänt på alla fronter. 15-7 och 13:57 kvar. Enter Landry Jones. Jones hade inte bollen länge och nu lurade Bengals skjortan av Steelers defensiv i spel efter spel. Alla kunde nu se att matchen var Bengals och McCarrons, men Steelers ledde fortfarande 15-7. Ett supersnyggt dyk räddar fångsten för Eifert och McCarron visar att han kan kasta riktigt långt också. Det slutar med 3 poäng och 15-10, men publiken dansar och ler. 5:12 kvar. 3:42 kvar får Steelers punta och Adam Jones springer tillbaka 24 yards med bollen och man är på Steelers 45! Efter two minute warning kastar McCarron en snygg pass till AJ Green som lurar sina motståndare för en TD 16-15 Bengals efter en missad tvåa! Det är nu 1:43 kvar, men Landry kastar direkt en INT till ingen annan än Burfcit som verkligen blir matchvinnare för Bengals! Nu fumblar förvisso Bengals tillbaka bollen direkt, men det är ju fortfarande Landry Jones som ska kasta eller… i ett desperat försök av Steelers sätter man in en skadad Big Ben. Big Ben tar sig långsamt nerför fältet och tiden rinner ut – men då kommer den hjärndöde Burfcit och tacklar Antonio Brown i huvudet och flaggan kommer förstås. -15 yards. Adam Jones får nu också en personal foul -15 yards. Skrev vi matchvinnare? Vi menar match loser. Boswell kan nu kicka in ett enkelt Field Goal.

Cincinnati skämde ut sig rejält, och för en gångs skull blev rättvisa skipad. Burfcit lär få en rejäl avstängning och att det skulle hända något stod ju klart redan efter några minuter av matchen.

När kvällen är slut kan vi summera, AFC i år är riktigt dåligt, iallafall de fyra lag vi fick se.

Chiefs kommer aldrig kunna rubba Patriots, men Steelers kanske kan rubba Broncos, även om laget inte var så vassa ikväll.