Bästa ryssen någonsin

The Great Eight, Washington Capitals målmaskin, Alexander Ovechkin har slagit ett nytt rekord. När han fick en assist mot Canucks i veckan gick han om Fedorov på flest poäng någonsin av en ryss i NHL.

Antalet poäng för Ovechkin är imponerande 1180 och fördelningen är 644 mål och 536 assist. Motsvarande siffror för Fedorov var 483 mål och 696 assist. Dessutom har Ovechkin spelat 193 matcher färre! Det gör inte saken sämre att de två är riktigt goda vänner efter att ha spelat två säsonger tillsammans i Caps.

“I talked to him and said it’s a huge honor,” Ovechkin said. “Obviously, we have a very good relationship and I’m pretty sure he’s pretty happy for me that I beat him.”

Efter ett otroligt fjolår med lyftande av Stanley Cup bucklan som höjdpunkt var det många som trodde på ett lite sämre år för den 33-årige ryssen. Istället leder han ligan med 37 mål före Kane och Tavares som har 32 mål var. Det är faktiskt inte omöjligt att Ovechkin, i våra ögon världens främste målgörare genom tiderna, når upp till Wayne Gretzkys målrekord. 894 mål lyckades Gretzky sopa in och så länge The Great Eight fortsätter sopa in 50 kassar om året kan man inte säga att rekordet är oslagbart.

Här följer en riktig orgie i Ovechkins mål.

I den här snygga highlights videon får ni även se varför man inte kan undgå att älska den tandlöse stenhårde ryssen. Han bangar inte en tackling om vi säger så.