Battle of Pennsylvania

Källa: adidas

Våra kära grannar i Pennsylvania har ett hårt liv. Det är så man vill ha det. Det var ju ingen slump att man flyttade huvudstaden om vi säger så (det här ska inte vara en historielektion, men vill du veta varför man flyttade så har vi det svaret också).

Det är en stor delstat, man har ett område med en levande Amish-befolkning och mängder av mennoniter. Man har massa med små berg som Sälen inte behöver skämmas för att jämföras med.

De två stoltheterna är hamnarbetarstaden Philadelphia och gruvarbetarstaden Pittsburgh. Det är hårda städer, med ett stort sportintresse. Vi skulle säga att Philly-fansen vinner kampen när det gäller att vara mest fanatiska, men Pittsburgh ligger inte långt efter. Kolla våra gamla inlägg här och här. Fansen hatar förstås de flesta andra lag, men framförallt njuter man av att spöa varandra när det är dags för ”länsderby”.

Nu är det dags för städerna att mötas igen, och det blir en riktig ”Battle of Pennsylvania”. Matchen ingår i NHLs Stadium Series och spelas på Philadelphia Eagles hemmaarena! Det här blir hur coolt som helst och det är bara att ta tåget från Newark så är ni snabbt och billigt där. Datumet är 23 februari. Självklart har matchen en egen tröja.

Laget har fått mycket skit för tröjan, men vi gillar den! Flyers har en längre tid varit det klart sämre laget jämfört med Penguins, men nu har man åtta raka segrar och babyface, Carter Hart, är lysande i målet. Mer om matchen kommer senare.