En timme till puckdrop

Det är över en timme kvar tills domaren släpper pucken i tekningen mellan Golden Knights och Capitals. Det har pratats om mycket inför matchen. Hockeysnobbarna har klagat på Vegas spektakulära show innan matchen. Det här är Stanley Cup, inte Kiviks Marknad heter det. Jag håller inte med. I ett land där väldigt få är intresserade av hockey kan man gärna få sätta eld på arenan om dom skapar mer intresse. Hockeyn är på väg neråt i totala nivåer och i relativa nivåer tappar man enormt när demografin i USA ändras dramatiskt as we speak.

Vad lärde vi oss från match 1? Jo att Fleury kan vara osäker, att Holtbeast är det visste vi redan. Båda måste skärpa sig. Taktiken för Caps är gjuten, få Fleury att flytta på sig så händer det saker. För Vegas är det än lättare, skjut, Holtby släpper galna returer rätt ut i slottet och är vi bara på blir det mål. Typ så. Snabbt sammanfattat. Capitals var inte lika snabba och lika aggressiva i match ett mot Golden Knights som man var mot Bolts. Det kan ändras ikväll. Golden Knights å andra sidan visade att man har ett härligt lagspel och det ser ut som en flygskvadron från Top Gun när man anfaller, och lika bra är man tillbaka. Märkligt. För stjärnorna imponerade inte match ett. Karlsson är kanske fyra klasser sämre än Ovechkin, och spelare mot spelare är man sämre över hela banan. Men man vill, och man kan. Spelidén är fantastisk och det var roligt att se Vegas spela i måndags.

Nu är det onsdag och nya papper. Sannolikheten att Caps lyckas övervinna ett 2-0 underläge i matcher i finalen ligger under åtta procent och ikväll ÄR en måstematch för Caps.

Optimisten i mig säger att Caps kommer höja sig ikväll. Pessimisten sägar att det är lika dumt som att hoppas att man ska vinna över dealern nästa gång när man fått stryk med sina 20 av dealerns 21. Man var ju så nära och så bra. Det händer inte.