Malkins snurr och nattens NHL

Förutom Flyers blev det även sex segrar till för bortalagen. Capitals slog Maple Leafs 4-2, Devils -Canadiens 3-2, Islanders-Lightninig 3-2 Oilers-Penguins 3-2, Sabres-Predators 4-1, Stars-Wilds 4-3.

Vi noterar att våra troliga favoriter San Jose Sharks och St Louis Blues båda segrade hyfsat komfortabelt samtidigt som vår lilldiss av Montreal Canadiens betalade sig då man förlorade på övertid utan Price i målet. Dallas Stars fick problem mot Minnesota Wilds, men tog ändå en seger på övertid.

Då Henke inte spelade fokuserar vi lite på de svenskar som faktiskt platsade igår i buren.

Anders Nilsson fick en seger i målet för Edmonton Oilers och är nu 5-6-1 på säsongen (det vill säga han har 5 segrar och 6 förluster samt 1 förlust på övertid. Räddningsprocenten för Nilsson ligger på .911 och han ser stabil ut i ett annars svagt Oilers och lär få många fler chanser under säsongen om han fortsätter så hä då förstemålvakten Cam Talbot bara ligger på .889. Talbot var ju fantastisk som andremålvakt i Rangers, men här är det andra förutsättningar.Ett av målen mot Nilsson gjordes av Malkin och är ett måste att kolla in. Vilken snurr! 

En annan Anders, Anders Lindbäck, fick vakta kassen i Arizona Coyotes och gjorde det med den äran. Han fick 35 skott mot sig av Ottawa Senators och motade 32 av dom. Segern gjorde att Lindbäck förbättrade sig till 3-4-0 och även han är .911 på säsongen.

Tittar vi till tabellerna var gårdagens stora förändring att Washington Capitals gick om Rangers. Caps har nu fem segrar på raken samtidigt som Rangers tappat tre raka och Caps börjar nu få ihop sina femmor efter att ha hattat runt med diverse olika konstellationer.