Svenskarna i NHL natt till tisdag – Bäckström, Karlsson och Larsson gjorde mål

I natt spelades det fem matcher i NHL. Det blev tre svenska mål och tre svenska assist fördelade på tre spelare. Johan Larsson i Buffalo Sabres, Erik Karlsson Ottawa Senators och Nicklas Bäckström i Washington Captitals hamnade alla i poängprotokollet.

Johan Larsson gjorde det vinnande målet för Buffalo när de besökte Red Wings i Detroit. Det var första målet i år för Larsson och säkert välkommet. I Ottawa fortsätter Erik Karlsson att briljera och fick med sig ett mål och en assist när man slog Los Angeles Kings med 5-3.

Jonas Gustavsson vaktade målet för Boston när de förlorade matchen på övertid till Edmonton. Anders Nilsson vilades i Edmonton istället var det Cam Talbot som stod i Edmonton för första gången sedan 27.e november. Talbot gjorde en kanonmatch och räddade 47 av 49 skott. Oilers har hittat form och har nu vunnit sex imponerande raka segrar och är obesegrade i december, dessutom mot prominent motstånd.

Svenskarna i Washington DC hade också en bra kväll när Capitals åkte till rivalen Pittsburgh och vann med 4-1. Pingvinerna som vi har haft lite extra fokus på här på siten den senaste tiden fick en förlust med sin nya coach Mike Sullivan. Braden Holtby i Capitals gjorde en kanonmatch och tog 44 av 45 skott. Framåt hade Nicky Bäckström en riktigt bra match. Det 10:nde målet för säsongen öppnade målprotokollet och det blev även två assist för Nicky. Sidney Crosby sköt 4 skott på mål utan framgång.