NHL fredag med Isles

Det är fredag i NHL (och världen) och med det kommer utsålda läktare, berusade fans och hög stämning. Dagens match är utan tvekan Isles mot Caps då Islanders leds av Capitals förre coach, Barry Trotz. Vid seger går dessutom Islanders om Capitals i Metropolitan Division. Islanders har den klart bästa formen, med åtta segrar (tre raka) på de senaste tio matcherna medan Capitals har varit svala och gått 4-4-2 med tre raka förluster.

Ska Islanders slå Capitals i Washington DC så är det nu. The Districts fans har betalat upp rejält i år efter Cupen för att se sitt älskade lag, men då fansen är överklass går det knappast någon nöd på dem. Spelmässigt har laget överraskat positivt och Ovechkin är bättre än någonsin och visar inga tecken på utmattning efter Stanley Cup bucklan. Än bättre har dock Islanders gått. Barry Trotz skapar kemi och blandar sig fram till de rätta femmorna. Han kommer kunna bjuda sitt nya lag på många tips om hur man bäst skjuter hål på Holtby och retar upp Wilson till billiga besök i utvisingsbåset. Vid senaste mötet räddade dock Holtby 32 av 33 skott från Islanders så det är mer än story än fakta.

Capitals har tagit det lugnt ett tag, det har varit flera ”scheduled losses” särskilt när man spelat back to back borta. Nu kommer man till den här matchen fräscha och fina och det är helt klart därför man är storfavoriter till segern. Alla vet att laget tar en sådan här match om man bara växlar upp. Det viktiga är alltså att förstå om det här är en sådan match. Hur känns det i omklädningsrummet innan?

Om det är så att form slår klass är oddset 3.60 på Isles formidabelt och det är den vägen vi väljer att gå. Om det klickar för Capitals kommer Holtby ta det mesta och man släpper bara in ett eller två mål. Det gör att vi tar hedgen på Under 6 mål. Vi är utlovade hyllningar till Trotz innan matchen och rekommenderar att ni börjar kolla matchen en bra bit innan puck drop.

I övrigt finner vi värde i överspelet hos Senators mot Canes med tanke på två rätt svaga målvakter (även om Anders Nilsson börjat bra för Senators). Dagens skräll är Habs mot Blue Jackets då Price har varit glödhet på slutet. Vi tar underspelet här också.