Toppmatcher hela söndagen

Öst mot Väst och stormatcher i Atlantic och Pacific Division

llrs2zxi127vkqgcsvfb56
Det är kanonmatcher under söndagen och vi börjar redan 12.30 med den NBC sända matchen mellan Capitals och Blackhawks. Så här långt in på säsongen kan man konstatera att Chicago blandar och ger och är väldigt mycket i händerna på Kane och i viss mån Toews. Capitals har ett mer komplett lag med Ovechkin, världens bäste spelare, som naturlig spjutspets. I år har Kuznetsov blommat ut rejält och Bäckström är som vanligt extremt passningssäkert och har den där underbara blicken för spelet som fansen blir kära i. Lill Burra har verkligen tagit ett kliv framåt i konkurrensen och Justin Williams har precis den erfarenhet och smartness som krävs för att lyfta de yngre spelarna. Oavsett vad pratar vi om en möjlig förlöpare till Stanley Cup finalen om ett par timmar.

Formen kunde dock vara bättre för lagen, man var inte bra senast mot Nashville och blev överkörda utomhus av Wild. Innan dess slog man dock Rangers och det kanske krävs vittring på Östkustblod för att Blackhawks ska tända till. Corey Crawford i mål har sju shut-outs och en procent på .928 och kommer in i matchen med 32-16-3. De sista 10 är han 4-5-1 och har släppt in 26 mål så formen är inte på topp. I ”The District” klagar publiken på att Holtby har en down period. Burväkaren i Capitals har 8-1-0 som jämförelse (1 no decision) och har även han släppt in 26 mål. Holtby har helt klart räddats av sitt anfall när det gäller att räkna segrar.

Capitals har Carlson som ny på skadelistan och Beagle och Latta står kvar på den. I Blackhawks tar vi som vanligt bort Hossa och Kruger.

Capitals har varit usla i första perioden ett längre tag och sedan varit lysande i tredje. Mot Blackhawks håller inte det och det är inte jätteunderligt att Blackhawks är knappa favoriter hemma. Det här är dock en sådan match där man kan vänta sig en helt annan tändning från Caps och vi tror att det bättre laget segrar den här gången.

97hhvk8e5if0riesnex30etgzvenf9fmhgnsawnxxvehf

Vid 6.30 är det dags för en ny toppmatch. Det är en bra form på Tampa Bay Lightning och Boston Bruins är ojämna men har en kanonspel när dom väl vill. Lightning har fem raka segrar, men Bruins har två. Ben Bishop var riktigt dålig ett tag, men när Vasilevskiy kom in som ersättare och gjorde det bra så blev det fart på Bishop som höll nollan senast. Förutom Bishop har Stamkos skärpt till sig och gjort mål i de fem senaste. I Boston har Marchand sprudlat på slutet så det kommer bli en riktig höjdare och utgången är högst oviss. Många mål lär det bli iallafall, trots Bishops return to form.

71jepx81eqzz1l6q9g1g5j1lh173616512014

Innan vi släcker ner NBC njuter vi en stund av Kings mot Ducks, en match med lite derbykaraktär. Båda lagen har kanonform och Kings har fyra raka medan Ducks har hela sju raka! Jonas Enroth väntas stå i Kings och det är förstås ett avbräck om inte Quick kan stå, men det här är inte klart ännu och det är läge att kolla hur det ser ut närmare matchstart. Gibson väntas stå i Anaheim och han är deras bästa alternativ. Getzlaf har gjort poäng i de senaste tio matcherna och gör alltid mål mot Los Angeles. Vi tror på en tät match mellan de bästa lagen i Pacific Division och väntar oss få mål. Viss fördel Anaheim ändå, men det kan mycket väl gå till OT här.

Vi spelar 100 kronor på Capitals, money line +120.

Vi spelar 150 kronor på över 5,5 mål mellan Lightning och Bruins till +120

Vi spelar 150 kronor på under 5 mål mellan Kings och Ducks till +100