Hanna Öberg – Fantastiskt senastionellt OS-guld som känns som ett lag-guld

Hanna Öberg OS-guld, känn på den. Vilken ny generation som Sverige har fått fram inom skidskyttet. Team känslan i skidskyttelandslaget verkar vara väldigt stor, trots att det är individuella idrottare så känns det nästan som en lagseger efter Hannas guld.

Glädjen bland de övriga i laget verkar vara minst lika stor och sprudlande som den Hanna själv visade. Glädjetårarna sprutade på alla håll och kanter och tjejorna hade svårt att samla sig vid intervjumikrofonen och vi lovar det smittade av sig. Både Linn Persson och Mona Brorsson gjorde fina insatser på en 11.e respektive 14.e plats men var helt ointresserade att tala om sina egna insatser efter loppet.

Hanna som blev rookie of the year i förra årets världscup, hade då en femte plats i skidskyttelegendariska platsen Ruhpolding som bästa resultat. Hon har följt upp det hela med ett högst sensationellt OS. Sjua, femma och nu högst upp på pallen.

22-åringen från Piteå, men boende i Östersund hade inte riktigt den perfekta uppladdningen inför OS med förkylningar och magproblem och kom till OS rankad på 58.e plats(!) baserat på årets resultat i världscupen, men det spelar ingen roll. Nu är hon bäst av alla och har vunnit det finaste av allt ett OS-guld på distans i skidskytte

En helt fantastisk insats inte en enda miss på sina 20 skott under sina fyra besök på skjutvallen. Hon hade dessutom väldigt bra fart i spåret. Hanna vann till slut med 25 sekunder före Kuzmina. Hard hard work that’s the secret enligt Wolfgang som inte denna gång utlovade öl, men det blir nog lite firande även en medalj av den ädlaste sorten i ett OS.

Jesper Nelin sambo och tillika skidskytt för svenska skidskyttelandslaget säger efter loppet och inför sitt egna lopp att han inte fattar hur han ska kunna åka själv efter Hannas sensationella OS-guld. Vi får se hur det går för Jesper men att bli bäst i familjen blir svårt denna fantastiska guld-dag.

Det kan bli en bra torsdag för Östersund. OS-guld och ikväll kommer Arsenal på besök.

 

hannaaoberg