Basketonsdag

Samlarkort med autograph från PSA

Ikväll har vi som vanligt en onsdag ett späckat schema med Collegematcher. Vi går igenom tre lite närmre här nedanför och väljer också ut en särskild NBA match. Våra övriga spelförslag hittar du på http://bettin.gs/Ussportsnerd

Georgetown at Xavier

Georgetown är ett klassiskt basketprogram som leds av Patrick Ewing. Man är ojämna, men har spelat upp sig på slutet och har en fin form. Man går direkt på korg och gör ofta många poäng. Xavier är en stor besvikelse i år och har dessutom dålig form. Man spelar utan tempo och tråkar gärna motståndarna till att göra misstag. Enligt BPI är Xavier rankad 91a och Georgetown 90a. Ändå ger BPI Xavier 65 procents chans att vinna och sätter 4.5 som skillnaden. Algoritmerna Teamrankings och NumberFire har matchen i 75-80 och 76-80 till Xaviers fördel. Det är Georgetowns obefintliga försvarsspel som drar upp totalen. Vi tror dock att man överdriver siffrorna, Xaviers låga pace gör att det inte blir många poäng.

Vi spelar Under 154.5 till 1.91 och en mindre insats på Georgetown moneyline till 2.80

Marquette at Creighton

Ännu en match i Big East. De här skolorna kan sin basket och det är given tv-match ikväll. Marquette är rankade 31 på BPI och Creighton 39, men BPI inför matchen säger Creighton med 2.9. Vi vet att hemmaplansfördelen är stor i Collegebasket. Teamrankings har 77-80 och NumberFire har 75-79 båda till Creighton som är hemma. Creighton lever på sitt goda trepoängsskytte, medan Marquette tar boards (returer) både framåt och bakåt. Creighton har mött ett mycket starkt motstånd hittills och har fyra segrar som underdogs redan vilket är starka papper. Vi ser framför oss en match där båda lagen följs åt länge, men Creighton går ifrån på slutet. Vi spelar en parlay Creighton -3 Over 157.5 till 3.6.

Butler at Seton Hall

Vi tjatar om bra matcher i Big East. Butler mot Seton Hall är kanske ingen stormatch, men ändå två lag som vi lär se i mars under March Madness. Butler är BPI rankade 42 och Seton Hall 55. Seton Hall har gått rätt dåligt mot bra motstånd. Butler har gått som förväntat mot klart sämre motstånd. Algoritmerna visar seger för Seton Hall med tre poäng och det är också precis det som Vegas-oddsen säger. Efter en sämre insats mot Georgetown slog Butler Creighton och vi tycker att laget visar medgångstendenser. Går det bra jobbar man på men med lite motstånd tappar man allt. Seton Hall istället kämpar på i matcherna. Man förlorade knappt mot DePaul utan att ge upp och sättet man besegrade Maryland, St Johns och Xavier på imponerar. Vi tror man täcker lätt och vill även tro att det blir färre poäng än väntat om Butler inte kämpar på slutet. Vi spelar Seton Hall -2.5 till 1.91 och vi spelar Under 144 till 1.91

NBA – Dagens match är Bucks at Rockets

Dagens bästa match i NBA är utan tvekan fighten mellan Milwaukee Bucks och Houston Rockets. Båda lagen har startat bra, Bucks är 28-11 och Rockets är 23-15. Harden har en fantastisk säsong och många anser att han nu är den bäste poängplockaren i NBA. Laget saknar Chris Paul, men Harden kan sköta det här själv. Det finns ingen i NBA som är så effektiv på att skapa ”isolation” och göra det mesta själv. 15 procent av alla Hardens treor kommer med assist, 85 procent utan! Jämför det med tex Klay Thompson i Warriors som är assisterad över 90 procent.

Stjärnan i Bucks är ”The Greek Freak” Giannis Antetokounmpo som gör 26.6 poäng per match (Harden gör 33.7). Giannis skjuter inga treor, och är oduglig som straffskytt, men en formidabel kraft när han går mot korgen. Giannis tar fler boards än de flesta centrar och snittar lika många som Hassan Whiteside i Heat som inte gör annat hela matcherna.

Rockets har åtta segrar de senaste tio matcherna, Bucks har sju. Bucks spelar dock i Väst, den klart sämre konferensen medan Rockets slåss mot giganterna i Öst. Slår man Nuggets hemma ska man avfärda Bucks också. Vi spelar Rockets moneyline och over 228 till 3.8.