Battle of the lefties – Kvitova mot Kerber i Sydney

Veckan innan en stor grand slam turnering är alltid otroligt oförutsägbar. Spelarnas inställning till turneringen brukar skifta med världsrankingen. Ju lägre rankad desto större tendens till att vara med i turneringen för att få max ett par matcher i benen inför den större utmaningen som väntar veckan efter. WTA- Turneringen i Sydney som spelas veckan före Melbourne verkar dock vara undantaget som bekräftar regeln. Den har historiskt lockat många av de bästa spelarna som går in för att vinna titeln och så även i år.

Den största matchen som spelas under förmiddagen på torsdagen svensk tid är mötet mellan två vänsterhänta spelare Petra Kvitoa och Angelique Kerber. Den regerande mästaren och tillika världstvåan Kerber har 6-6 i matcher mot världsåttan och 2015 års mästare Petra Kvitova.

Kvitova och Kerber har väldigt olika spelstil där Kvitova är den som mer går för slagen och vill avgöra poängen tidigt. Hon kommer en normal dag slå betydligt fler vinnare än Kerber, men kommer också ha fler unforced errors. Kerber lever på en kämpaglöd och är en riktig bra maskin från baslinjen, där hon många gånger slår fantastiska vinnare från pressade lägen framförallt från backhand sidan.

Det är upplagt för en underhållande match, båda kommer in till matchen och har visat okej men kanske inte bländande spel i säsongsupptakten. De möttes två gånger förra året med bara en veckas mellanrum och resultaten blev helt olika. I Fed Cup vann Kvitova enkelt med 6-2, 6-2 och i Stuttgart vann Kerber lika enkelt med 6-3, 6-2.

Vi håller dock Kerber aningen högra än Kvitova och vi tar oss an Kerber till 1.70 ggr pengarna, men vi lockas även till spelet att det blir ett tie break till 3.50 ggr.