Dagens drag 23 feb

Källa: adidas

I NHL börjar det dra ihop sig till slutspel. Man är inne i sista fjärdedelen av säsongen och det är dags att slipa till skridskorna.

Washington Capital har förstärkt laget med tanke på slutspelet. Man har tagit in Hagelin för att bättra på farten och man har stärkt upp försvaret med Nick Jensen. Det är framförallt bakåt som Caps har haft problem. Framåt kör Ovechkin på och när man under eftermiddagen möter ett formsvagt Sabres ska det bara bli seger. Sabres slutspelschanser ser inte jättebra ut, men Carter Hutton var bra mot Tampa senast efter några sämre insatser. Den positiva trenden för Caps lär fortsätta medan Buffalo får problem undvika femte raka förlusten.

San Jose Sharks har åtta segrar de senaste tio matcherna och är favoriter borta mot Columbus Blue Jackets. Blue Jackets spelade i Ottawa igår och segrade med 3-0. John Tortorellas manskap har kunnat lita rejält på Sergei Bobrovsky i målet. Han har två shut-outs senaste fem matcherna. Martin Jones i Sharks kommer också från en nolla, men har varit skakig i matcherna innan det. Vi tycker det är bra odds på att Blue Jackets skräller här. Laget är mer motiverat och formen god. Om Jones och Bobrovsky står blir det under 6.5 mål i den här matchen.

Klockan åtta ikväll är det dags för Battle of Pennsylvania och matchen spelas utomhus i Philadelphia. Det kommer vara en härlig inramning och vi misstänker rekord i öldrickande i Philly. Flyers har bättre form senaste tio matcherna, men har två raka förluster. Ikväll sätter man in Brian Elliott i målet. Elliott har precis kommit tillbaka efter skada och har fått två förluster. Han har dock bara släppt in tre mål och har 51 räddningar så procenten är det inget fel på. Stadium match betyder konstig belysning och målvakterna brukar klaga på att man blir bländad i vissa vinklar. Vi tror på 4-3 till Flyers, inte förlorar man det här till ärkerivalen Pittsburgh.

I NBA är det också dags att sätta in slutspelsspurten. Nets, Hornets, Pistons, Heat och Magic slåss om de sista slutspelsplatserna i East medan det redan ser rätt klart ut i West även om alla hoppas på att Lakers tar sig till slutspel.

Klockan ett kan fansen i Philadelphia börja förfesta. Sixers grymma lag är dock utan Embiid som center idag vilket gör att det kan blir spännande mot Portland Trail Blazers. Portland inledde en grym bortaresa (sju bortamatcher på raken) på bästa sätt med enkel seger över Nets. Lillard och McCollum kommer låta treorna regna, tyvärr för laget även bakåt, och det blir en poängfest där vi inte tvekar att lira över 229 poäng. Troligt resultat ligger 114-118 med risk på uppsidan.

Oklahoma City Thunder gick en tuff match sent igårkväll. Man vann efter dubbel OT och stundtals spelade Thunder odisciplinerat. Matchen lär sitta i benen på Paul George som fick ta ett rejält ansvar efter att Russ foulat ut sig. Kings var +7.5 som högst, men är nu +5.5. Kings hotade faktiskt Warriors senast och vi tycker det är läge att spela på en skrällseger här. 3.10 finns att hitta och det tycker vi är bra.

Dagens stormatch är Houston Rockets at Golden State Warriors. Warriors har vunnit 8 av de senaste 10 medan Rockets gått 5-5. Harden fortsätter sitt poängplockande, men laget lär få svårt att rubba Warriors. Harden är dessutom questionable inför matchen. Warriors var -8 som lägst, nu är man -9.5 vilket alltid är vanskligt. Vi hittar dock -9 hos William Hill och lirar. Warriors vill säkert sätta sig i rejäl respekt inför slutspelet.

I dagens collegebasket tror vi att Marquette, Virginia och Kentucky är de säkraste lagen. Skrällvarning för Texas, Ohio State och ett pånyttfött Georgetown.