Finaldags i Hopman Cup

Dags att kolla österut istället för som vanligt västerut när tennissäsongen nu har dragit igång borta i Australien.

Det är finalrepris i Hopman Cup som spelas på den australiska östkusten i Perth. Förra året vann Schweiz mot Tyskland. I år har Tyskland chansen att ta revansch. Hopman Cup spelas i ett litet speciellt format. Det är två singlar en herr match och en dam match och sedan en avgörande mixeddubbel match där seten spelas först till fyra. Det är samma spelare i båda lagen som förra året. Federer möter Zverev och Bencic möter Kerber. Förra året vann Federer och Kerber singelmatchen och den avgörande mixedmatchen gick till Schweiz.

Federer vs Zverev

Det är 3-3 i inbördes möten mellan Zverev och Federer. En riktigt jämn match väntas. Senaste mötet semifinalen i ATP slutspelet vann Zverev. Att Roger Federer trivs i Australien är ingen nyhet men 2.20 i odds på Zverev lockar trots allt mer. Sedan har Zverev dessutom sedan i höstas Ivan Lendl som coach. Lendl effekten är stark!

Bencic vs Kerber

Kerber vinner mot Bencic. Hennes tyngre baslinjespel och fina placeringar gör att Bencic normala vilja att gå fram på nät hindras något, men 1.27 i odds är väl knappast något att gå igång på. I så fall är det bättre att plocka in Tyskland som vinnare till 1.75, då vid en eventuell förlust för Zverev så har man ändå en chans att vinna Hopman Cup i mixeddubbeln.