Tennisfinaler i Brisbane

Både damerna och herrarna har under veckan varit i Brisbane och bollat in sig inför Australian Open som börjar om en dryg vecka.

Medvedev – Nishikori

Killarna som gillar bokstaven E respektive I i sina efternamn möts i finalen i Brisbane. Medvedev är ryssen som slog igenom för exakt ett år sedan då han som kvalspelare gick hela vägen och tog titeln i Sydney. Han gjorde om samma bedrift i Tokyo där han som kvalspelare vann titeln och slog just Nishikori i finalen.

När den ryska 22-åringen nu startar säsongen 2019 så är han rankad som nummer 16 i världen och kvalen till huvudturneringarna är ett minne blott. Nishikori står nu åter som motståndare i en ATP-final. Världsnian Nishikori har haft en del problem med skador men kom tillbaka under förra året och hade en riktigt fin höst med bland annat semifinal plats i US-Open och hade totalt tre finalplatser under året i Monte Carlo, Tokyo och Wien, men ingen seger. Nishikori är favorit men vi imponeras av det vi har sett av Medvedev så vi lockas av de 2.40 som erbjuds. Medvedev har visat att han har nerver att klara av finaler så vi kör på att han plockar ned Nishikori.

Pliskova – Tsurenko

Den förra detta världsetta Pliskova och en av de mer nålade spelarna på touren är antigen på eller av. Stabiliteten saknas men kapaciteten finns där onekligen med en fantastisk serve och oftast en bra follow up forehand. Pliskova (visst låter namnet som en tjeckisk öl) har redan en titel i Brisbane från 2017 och ser framåt mot nummer två.

Motståndaren Tsurenko är ingen duvunge. Hon har totalt nått fyra finaler under sin karriär och gått iväg med bucklan alla fyra gånger. Vinnarskallen saknas således inte hos 29-åringen. Vinner hon finalen så når hon faktiskt sin bästa ranking i karriären som nummer 23 i världen. Seger i raka set mot USopen segrarinnan Osaka gör att hon inte kan räknas bort mot lätt volatila Pliskova. Över 21.5 game för 1.91 känns som spelet vi tar i detta fall och kryddar det med en mindre peng på Tsurenko