NBA – fredag

På fredagar är det lite lugnare i Collegebasketen samtidigt som det är rejält pådrag i NBA. Ikväll har vi hittat några matcher som är intressantare än andra, men lita på att det blir bra underhållning över hela banan.

Grizzlies är på besök hos Celtics och det känns som att det är kört på förhand för Memphis. Celtics har haft det väldigt tufft på bortaplan den senaste månaden, men hemma har man varit stabila och segern senast över Raptors gav mersmak. Kunnandet finns där. Frågan är om viljan finns där och att man är favoriter att segra med över 11 poäng känns inte som något man vill tro på. Grizzlies bästa försvar är en långsam pace som tråkar ut motståndet och vi tror att det är Under 207.5 poäng som gäller.

Heat spelar ofta poängsnålt och åker nu till Detroit för att möta ett lag som normalt gör 105-110 poäng i en sådan här match. Heat är absolut inte chanslösa till seger, men fredag och Pistons spelglädje senast gör att vi tar ställning för Over 207 poäng. Vi hedgar med en liten peng på Heat och Under. Samma koncept gäller även för Nets mot Magic. Givet en poängfest och att Nets är med i matchen kan laget vinna och korrelationen med över är klar. Vid en matchbild där Magic styr blir det Magic och Under.

Vi har en het sista match under kvällen mellan Warriors och Clippers. Det lär inte bli många possessions utan poäng, men det finns alltid en risk med ett så svängigt lag som Clippers att man kallnar lite ett quarter vilket gör att Warriors utnyttjar bänken lite mer än vanligt. Under 242 är dagens spel!