Petra Kvitova – Ash Barty – Finaldags i Sydney

Dags för final i Sydney. Hemmahoppet och förra årets finalist Barty möter segraren av turneringen från 2015 Kvitova.

Petra Kvitova har visat riktigt stor form under veckans spel och träffar bollen bra. Fortsätter hon på det här sättet så är hon definitivt en av dem som kan göra upp om titeln i Australian Open som börjar nästa vecka, men först ska en titel i Sydney säkras.

På grund av intensivt regnade så tvingades hon spela sin semifinalmatch med en starttid en bra bit efter midnatt under natten till lördag lokal tid. Hon gjorde dock en kort procedur med Sasnovich och matchen tog inte mer än en dryg timme, så det lär inte påverka mycket inför lördagens match.

Ash Barty har ett varierat spel med mycket fin backhand slice och gillar att gå fram på nät, bra rörelse, utmärkt forehand. Vi kommer bli förvånade om hon inte går riktigt långt i årets Wimbledon. Spelarna har möts två gånger tidigare, båda mötena har Kvitova segrat. Senast möttes de två 2017 i finalen i Birmingham. De tidigare mötena är inte så mycket att lägga vikt vid då Ash Barty har klättrat ordentligt i rankingen och utvecklat sitt spel. Barty är fortfarande enbart 22 år och nu rankad som nummer 15 i världen och potentialen är stor.

Med den formen som Kvitova visar så tror vi dock att hon blir svårslagen, även om hon nog skulle kunna tänkas få en del problem med Bartys låga backhand slice. Hon spelar en tennis som hon inte gjort på många år och med sina hårda grundslag så kan hon blåsa spelare av banan. Hon pulvriserade exempelvis världstvåan Kerber i kvartsfinalen. Bookiesarna känns rätt givmilda även om det inte ligger i deras natur när vi får 1.91 ggr pengarna på en Kvitova seger. Vi tar det.