Speltips College-basket 13 februari

Speltipsen fortsätter att leverera ett visst intresse därute och nu är det inte många omgångar kvar i det ordinarie seriespelet. Kvar är då alla Conference-slutspel och där går segraren automatiskt till March Madness medan selection committee väljer ut resten. Nu när man ofta är inne på andra mötet mellan lagen så märks det att man lärt sig en hel del och det blir tightare matcher.

Som vanligt vill vi börja från början och 6.30 är det uppkast mellan Georgetown Hoyas och Butler. Vi tycker att Georgetowns defensiv blivit något bättre på slutet och nyckeln till framgång för Patrick Ewings mannar är att dra ner på farten och ta skott i bästa läget. Under 151 poäng är bästa spelet och tas till 1.91.

Oklahoma blir vi vansinniga på. Man har världens bästa rookie i truppen och Young kommer vara så one and done som det är möjligt. Ändå förlorar laget och spelar freshmen som dessutom spelar som just… freshmen tillsammans med Young. Coachningen av laget är under all kritik och snacka om bortslösat år för Sooners. Nu är man underdogs mot Texas Tech med sju poäng och det förstår vi med tanke på senaste resultaten. Vi måste ändå spela på talangen här och går för Sooners +7 till 1.91.

Maryland möter Nebraska och det är strongt av Maryland att ha spelat upp sig så pass som man gjort på slutet. Redan i förlusten mot Purdue såg vi lovande takter och bra coachning som när man gick small ball och snabbt hämtade in ett stort underläge. Mot Nebraska väntar vi oss inga överdåd från något av lagen och vårt speltips är Under 142.5 till 1.91.

Så upp och ner som Kansas är kanske det är dumdristigt att tro på en säker seger mot Iowa State. Jämför vi lagen rakt av är det en klart större fördel Kansas och vi lirar därför -6.5 till 1.91.

Michigan State bör krossa Minnesota klockan 9 och Miami är inte borta mot spreaden hemma mot Virginia. Vi har även speltips på Rockets och Cavs. Vad vi tycker om Cavs ser du här och vår Champions League expert guidar er till CL här.

Alla speltips som vanligt på bettin.gs/ussportsnerd.