Speltips NHL 14 februari

Vi satsar på speltips till kvällens NHL-matcher. Det känns rätt generöst från bookmakers idag och även om vi mest kollar basket och OS just nu så hinner vi med lite hockey på dagarna.

Florida Panthers möter Vancouver Canucks borta och det blev lite proppen ut för Canucks borta mot Dallas Stars senast efter ett antal tuffa bortamatcher. Det är Reimer som står i Panthers och Markström i Canucks och känslan är att det snabbt kommer bli ett antal mål här. Det är inga stellar defenses här samtidigt som lagen är okej framåt. Sammantaget lutar sannolikheten åt Canucks som fick till det offensivt senast och kan få det igen nu på hemmaplan. Speltipset blir Canucks som faktiskt ger över dubbla pengarna moneyline.

Montreal Canadiens besöker Colorado Avalanche i en match där Avalanche är knappa men naturliga favoriter. Laget är inget vi gillar att lira odds on och dessutom hittar vi ett jättevärde på överspelet. Varlamov släpper in nästan tre per match och Niemi i Habs släpper en bit över fyra. Vårt speltips blir över 5.5 mål till goda oddset 1.95 och vi lirar med dubbel conviction.

Columbus Blue Jackets möter Toronto Maple Leafs och det blir nog en bra match mellan vassa lag. Columbus är konstant underskattat och står Bobrovsky kan man ta det här till övertid. Många väntar sig dock att Korpisalo kommer stå och då går det inte Frederik Andersen står iallafall i Leafs och även om vi gillar att påpeka att hans fina stats också beror på laget tycker vi att han är riktigt bra. Blue Jackets har fina stats mot Leafs och Leafs stora svaghet är att man släpper många skott. Överspelet kommer därför väl till pass i den här matchen och vårt speltips blir over 5.5 till oddset 1.83.