Dags för en rea tripp till Super Bowl?

För den impulsdrivna individen, som har svårt att planera mer än en vecka i förväg, finns det fortfarande chans att bocka av en bucket-list aktivitet. Drömmen om att besöka ett Super Bowl är faktiskt ett bargain jämfört med de senaste årens priser. Efter de senaste årens sjuka priser är det kanske en konjunktursignal att det i år är betydligt billigare att få vara med på den stora festen på plats.

Låt oss börja med det första steget. Att förflytta sig till Atlanta, Georgia och ha någonstans att bo. Flygresa över helgen (fredag till måndag) går loss på 8.200 kronor och ett rum på någon av stadens alla extended stay hotell kan du få för knappt 4.000 kronor för tre nätter.

Billigast biljetterna på tredje våningen kostar 2.900 dollar. Omräknat till skvalpvalutan som också ibland benämns kronor så hamnar vi på 26.000 kronor. Förra året var biljetterna 1.000 dollar dyrare och för det priset får du i år biljetter bakom end zone på första etaget.

Så en helg med lite fotboll i Atlanta gör dig bara 38.000 kronor fattigare. En styv månadslön för många helt enkelt. Förra året kostade samma upplägg i Minnesota 55.000 kronor. Trots en starkare dollar är det alltså 17.000 kronor billigare i år att ta en helg Atlanta istället för förra årets Weekend i Minnesota.

Dessutom kommer man inte i Atlanta höja priserna på det mest väsentliga, ölen och maten. Mercedes Benz arena har Fan First Menu, vilket innebär till skillnad från de flesta övriga arenor i USA en human prissättning på mat och dryck. Korven är exempelvis 4 dollar billigare än i Minnesota förra året och ölen lite beroende på sort men är minst 6 dollar billigare. Det vattnas i munnen för oss som är vana vid Nationals Park prissättning.

Så vad väntar ni på? Det är upplagt för en rejäl fest när Los Angeles Rams och de alltid närvarande New England Patriots. Vem vill inte vara på plats när sådana här ögonblick uppstår.

https://twitter.com/ItsCelineAScene/status/828614530968276993