Seriösa propbets – SB LIII

När det gäller Super Bowl 53, eller SB LIII som vi kallar det i den här texten, finns det möjligheter att spela på att. Vi har haft en uppfattning om ett antal spel av mer plojaktig natur här, men den här texten ska handla om de mer seriösa varianterna.

I en artikel om matchen som ni kan läsa här tror vi att det blir mer springspel från Rams än väntat. Ett passningstungt Rams har höga siffror i de flesta passningskategorier och vi väljer ibland att gå emot.

Special Teams

Special Teams kommer kunna ha en matchavgörande roll i SB LIII. Ni känner antagligen till att Belichick är special teams coach i grunden och ingen är mer noga än BB när det gäller special teams. Det är inte så att vi tror på att lagen kommer att scora på en kickoff eller en puntreturn, men den som tror det får 2.60 i odds på att en defensive player och/eller en special teams player gör en touchdown. På att det blir en TD på en kickoff return får man hela 21 ggr pengarna.

Man ska komma ihåg att en kickoff return korrellerar med överspelet. Ju fler kickoffs ju högre sannolikhet för en kickoff return. Dessutom gör en kickoff return att det snabbt blev poäng vilket hjälper överspelet. Tror du på underspelet kan därför en kickoff return vara en rolig hedge.

Punts

Det är i puntarna vi hittar våra värdespel. Vi tror att bollen bärs mycket i matchen. Vi vet att båda lagen är bra på att hålla igång sina driver länge, särskilt Patriots. Det gör att det inte kommer puntas mycket i matchen. Ytterligare ett stöd för det har vi i den höga totalen som indikerar att lagen kommer scora ofta. Gör man det har man inte puntat på vägen. Vi spelar under 7.5 punts i matchen till 1.75 och gillar hur spelet korrellerar med vår rekommendation av under 56.5 på totalen. Blir det en puntfest är vi nästan garanterade att underspelet går in. Samtidigt är det lätt att se att det blir under 57 poäng och under 7.5 punts.

Kickers

Tittar vi på kickers vet vi att Greg Zuerlein har en enorm kapacitet. Det som talar emot många field goals från Zuerlein är att Patriots varit dåliga i egen red zone under slutspelet. Vi tror att McVay kommer lite på Zeurlein och ta några långa treor istället för att chansa när man har en fourth runt ett FG på 50 yard. Det är dubbla pengarna på att Zeurlein gör över 8.5 poäng. Det innebär att han realistiskt måste göra två field goals och tre touchdowns eller fler för att spelet ska gå in. Det sätter Rams på 27 poäng och så högt har vi inte Rams den här matchen.

Lägg till risken att Rams faktiskt gör fler TD. Då minskar sannolikheten för två FG. Gillar man överspelet kan Zuerlein över 8.5 poäng vara intressant till dubbla pengarna. Vi håller oss till Under för 1.75.

Försvaret

När det gäller försvaret i SB LIII har vi och alla andra en tro. Båda lagen gärna vill sätta press på motståndarnas QB och prioriterar det. Det är en farlig taktik mot Brady och Belichick som är kända för att lätt plocka isär en för aggressiv blitzning. I slutspelet har Brady inte blivit sackad alls och vi vill därför spela under 3.5 sacks totalt till 2.20 i odds. Med det sagt vill vi ändå ha en lillpeng på att Suh har matchens första sack till 9 ggr pengarna. Tror man på få sacks är det en hög sannolikhet att Suhs är den första och vi tycker att han sett stark ut på slutet samtidigt som Donald får all uppmärksamhet.

När Brady snabbt gör sig av med bollen för ett antal korta pass blir det läge för en bra inside linebacker i Rams att få många tacklingar. Cory Littleton gör lätt över 8 tacklingar (tackles plus assist) och vi lirar det till 1.77 i odds.

Marknaden för interceptions är rolig, men svårbedömd. Då vi tror att Rams håller sig lugnare med passen, framförallt ibörjan, tror vi att det är dåligt värde här. Brady lär inte kasta mer än en INT. Tror du att Rams kommer vara på hugget och kasta mycket? Tror du att Super Bowl LIII blir en shoot-out? Då finns det klart värde i att Chung gör en INT till 8 ggr. Eller varför inte Gilmore till 5.5?

Springspelet

Har du läst så här långt vet du att vi tror på springspelet i SB LIII. Efter Todd Gurleys skada har det varit dags för CJ Anderson att ta över och han har visat sig uppgiften mogen. Rams är trea i NFL i antalet rushing yards, men usla 28 mot rushen vilket bådar gott för Patriots. Pats var femma framåt och 11 bakåt. Det skall dock sägas att Rams varit fenomenala mot rushen i slutspelet. Man höll både Cowboys och Saints springspel i schack och lyckas man med det är hela vår matchbild bortblåst.

Visst kan Pats ta sig fram med många korta pass, det gör man också och White kommer röra bollen ofta. Det skulle dock förvåna om Sony Michel inte når över 80.5 rushing yards med tanke på att lär få närmre 25 carries. Michel snittar 4.5 yards per carry och vi spelar över till 1.91 i odds. Vi gillar CJ Anderson över 46.5 till 2.10 också. Antalet yards har krympt på slutet då många tror på fler yards från Gurley. Vi säger syn på det, men spelar inte mot då Gurley nu är nere på löjligt låga 63.5.

Wideouts och Tight Ends

Vad gäller passningsmottagare av alla de slag så är det ett stort intresse kring Gronk. Gronkowski har en förmåga att lyfta sig i sådana här matcher och den väldige Tight Enden är en riktig favorit för Brady. Gronk har dock mest blockat på slutet och det är inte troligt att han gör många yards.

Patriots främste wideout är Edelman, men han lär skuggas av Talib och inte heller göra många yards. Antalet yards är nyckfullt med en spelare som Edelman, det kan räcka med en längre pass för att yardsen ska vara i spel. Vi spelar under 7 receptions till 1.91. Vad gäller Gronk väljer vi dock yardsen och spelar under 54.5 yards till 2.15.

Vem gör då yardsen för Patriots? Vår tro är att spelare som Hogan, Dorsett och White kommer in i bilden. Tyvärr för Hogan är hans totaler klart högre än vad han snittat vilket beror på att han varit mer aktiv mot slutet av säsongen. White gillar vi, men det är otroligt svårt att skilja på hans rushing yards och recieving yards så vi lirar kombinationen. Over 69.5 rushing and recieving till 1.87.

Rams då? Det är svårt att inte vara imponerad av Brandin Cooks, men vilket spel bör man välja. Fem receptions är väl runt där det ligger? Runt 70 yards känns också helt rätt. Vi väljer istället att spela längsta mottagningen över 26.5 yards till oddset 1.87. Det roliga med ett sådant här spel att det lever långt in i matchen och blir lite av ett lock om Rams hamnar i ett större underläge.

Det stora skriket från omvärlden handlar om Robert Woods. Woods har fångat över 6 passningar i nästan alla matcher på slutet. Vi säger syn nu när det är dags för SB LIII och spelar under 5.5 till oddset 2.10.

QB-kampen

Tom Brady har ett utsökt facit i Super Bowl och antalet passing yards för Brady ställs i bara 299.5. Med fjolårets 505 yards i minnet är det lätt att tycka att linjen i SB LIII är för låg. Vi har dock en matchbild där Patriots tidigt etablerar springspelet och en bra passrush från Rams leder till fler korta pass från Brady. Patriots gick bara över 300 yards sex gånger och under 10 gånger under säsongen. I slutspelet har man gjort 343 och 348 yards. Med tanke på att vi tror på en tråkigare match än många andra fastnar vi för underspelet.

Spännande är också att se om Edelman, en forna QB för Kent State får chansen till en passning, det har vi inte hittat odds på än.

Vad gäller Goff och Rams gick passing yardsen över 285.5 i hälften av de 16 matcherna. Det finns två sätt för Goff att komma över 285.5 yards. Dels kan Rams spela pass heavy. Dels kan man hamna i underläge och behöva passa för att komma ikapp. Vi tror inte jättemycket på det första. Vi tror betydligt mer på det andra. Dessutom kan man inte utesluta att det görs många yards även med en betoning på markspelet. Etablerar Rams tidigt ett bra springspel ger det utrymme för Goffs snygga play action. Ett eller annat lyckat långt kast lär vi dessutom få se oavsett matchbild.

Vi avstår yardsen vad gäller Goff och lirar istället hårt på Under 36.5 passningsförsök till två gånger. Goff har bara passat över det i sex av arton matcher inklusive slutspelet och då vi tror på en jämnare match med mer springspel från Rams är det här vi vill ta betalt.