Super Bowl reklamen 2019

Japp då är det åter dags för den tiden på året då vi får se tårdrypande reklam som spelar på hela känsloregistret. Vi kommer garanterat få se klipp med soldater som kommer hem, amerikanska flaggor och gulliga hundar och hästar som ska få oss att dricka mer öl (om det nu är möjligt). Super Bowl reklamen är dock så mycket mer än så.

För er som får in CBS sändning kan ni, tillsammans med 100 miljoner amerikaner, se den klassiska Super Bowl reklamen. CBS tar drygt 5 miljoner dollar för en 30 sekunders slot, vilket ligger i linje med priset för de senaste två åren. Pengarna försvinner alltså lika snabbt som en Margarita i Miami. Då gäller det att ha vässat knivarna ordentlig och det har många gjort.

Hade du tänkt kolla på Super Bowl på Viaplay kommer du istället bli matad med den IQ-befriade spelreklamen som dominerar de svenska sportsändningarna. Reklamsändningar i Viaplay är dock kortare än i USA och som en tröst får ni den alldeles utmärkta NFL-studion med Magnus Dahlborn som ankare. För att ni inte ska missa något så presenterar vi nedan några av de bättre reklamfilmerna.

Harrison Ford med Alexa

Amazons Alexa har börjat bli en modern klassiker i Super Bowl sammanhang. Det är fjärde året som Alexa är med och i år så får bland annat Harrison Ford problem med sin hunds förmåga att köpa lite för mycket mat.

Även Pringles är röststyrda

Även Pringles kör Alexa-tema på sin reklam. De röststyrda enheterna är en ganska ny grej i Sverige sedan höstens lansering av Google’s högtalare. I USA är det en produkt som har funnits i snart fem år och är en stor del av hemmet. Det är till och med så att man börjar oroa sig över dagens ungdoms brist på förmåga att visa på ett empatisk beteende beroende på deras kommandostyrda språk. Själva reklamen. Nja.

M&M i kompakt format

Dags för en ny produkt launch. Plötsligt händer det! Efter dajm, plopp och polkagris så är det nu äntligen dags för M&M att bli en chokladkaka. För att hylla detta event så har Christina Applegate hyrts in för att kör runt i något mer välstädad Ford Explorer än vår. Våra värsta år-dottern påminner oss om att det är dags att dra fram dammsugaren i bilen.

Bateman kör hissen åt Hyundai

Hyundai kör full fart på våra värsta mardrömmar. Rotfyllning, mellansätet på en långflygning och ett besök hos bilhandlaren. Jason Bateman tar hand om hissen.

Sådan husse sådan hund

Japp så kommer hundarna in. Avocados from Mexico är en riktigt Super Bowl klassiker. I år är det det sådan husse sådan hund tema. Castingen är utmärkt gjord.

Tony Romo i fantastiskt bekväma skor

Tony Romo är för de oinvigda en före detta quarterback i Dallas Cowboys som har gjort succé som expertkommentator på CBS gör kanske inte samma imponerande insats i Skechers reklamfilm, men vi kanske får skylla på manuset i detta fall. Här är verkshöjden rätt låg för den nya svensk på semester i USA markören. För fem år sedan klev hela familjer i skinande nyinköpta Converse på flygplanet hem från Newark nu ser man de blonda svenska familjerna ekiperade med Skechers.

Zoe Kravitz temptations

Här är det hela registret som gäller. Naglar mot flaskan, bubblorna, kapsylens öppnande i kombination med en viskande Zoe Kravitz. Någon som blir törstig? Detta borde till och med få den mest frireligiösa smålänning från bibelbältet att bli sugen på en kall.

Planet Fitness undantaget som bekräfta regeln

Undantaget som bekräftar regeln. Den enda av årets reklamfilmer som lockar med lättklätt för att få uppmärksamhet. I övrigt är det mycket Girl Power och starka kvinnor i reklamfilmerna.

Carrie tar en Stella

Runt millenieskiftet så fick Carrie Bradshaw först hela stureplan att dricka cosmopolitan, sedan kom resten av landet efter i en enorm våg. Drinken personfierade drömmen om New York. The dudes White Russian från filmen The Big Lebowski kanske inte fick samma genomslag på barmenyerna runtom i Sverige, men den är lika populärkulturellt legendarisk. Tiden går och som alla redan vet så är en öl alltid en öl och det är svårslagbart.

Andy Warhol käkar Burger King

Andy Warhol gör reklam för Burger King. Vi har hört att inspelningen kommer från en svensk dokumentärfilm från 80-talet om den stora konstnären. Väldigt minimalistisk i sin stil.

Girl Power featuring Serena Williams

En gång i tiden så var super bowl reklam lite mer sexistisk. Vad sägs om ölreklamen som feature the Swedish Bikini Team.

2019 års reklam är den tydligaste trenden att borta är alla sexistiska betydligt mer kvinnor som huvudaktörer i reklamen snarare än objekt och två exempel nedan är Toni Harris för Toyota, blivande kvinnlig college spelare och Bumble med Serena Williams.

NFL firar 100 år

Fullt av nutida och dåtida hjältar. Det är bara att hänga med! Hur många känner du igen?