Vad vi vet vi om Zebramannen i Super Bowl!

Årets ledarzebra heter John Parry. Som vanligt så ska ju domarna vara lika neutrala som SVT’s journalister, men vi vet ju att alla har en tendens att luta åt det ena eller andra hållet så därför tar vi en liten extra koll på domaren John Parry inför Super Bowl.

Är Parry en flaggman?

Nu pratar vi inte om de sommarstugeägare som håller sig till den gamla strikta divisen solens uppgång och solens nedgång gäller för flaggning, utan vi tittar på tendensen att kasta de där gula sakerna på planen som många har en stor förkärlek att göra.

Parry ligger nästan exakt på snittet. Om vi kollar under hans dryga 15 år som domare så har han i snitt kastat 12.5 flaggor samtidigt som ligans snitt under samma period har varit 12.6 flaggor. Slutsatsen av det är helt enkelt är att han är en average joe som inte kastar mer tyg på gräset än i onödan.

Varför ska Pats fans ogilla Parry?

För dem med riktigt bra minne och som har en tendens att fokusera på oväsentligheter kanske kommer ihåg att Parry dömde Super Bowl 46 som spelades mellan Patriots och New York Giants.

Tom Brady blev i denna match dömd för intentional grounding i Patriots första anfall i matchen när Brady var i sin egen end zone vilket resulterade i poäng för Giants som sedermera vann matchen.

Varför ska Rams fans ogilla Parry?

De har ingen som helst anledning att inte vilja se Parry som domare. I de matcher där Parry har varit med i domarteamet så har Rams sju segrar och noll förluster.

OM det är Zebrors omen som bestämmer utgången på en Super Bowl så talar det alltså i Rams favör, konspirationsteoretiker till trots.