Bortregnad semifinal i Sydney får en ny chans

Giles Simon och Alex De Minaur möts i en semifinal i Australien under natten mot lördagen. Matchen skulle ha spelats på fredagen men regnade bort i åskskurarna som har haft en tendens att störa kvällsschemat i Sydney turneringen under veckan. Den som tackar regngudarna och fördröjningen av matchen en dag är definitivt Giles Simon som i kvartsfinal fick en svettig lång 2h 45 minuters match som inte slutade förrän långt in på småtimmarna natten till fredag. En match som Simon till slut vann i tiebreak mot den lokala Aussien John Millman.

Varken Giles Simon eller Alex De Minaur är kända för att kunna slå ut sina motståndare med vinnarslag. Gammal möter ung men deras spelstil är faktiskt snarlik, två spelare som har en fantastisk förmåga att hålla bollen i spel från alla lägen. Det kommer garanterat att bli långa dueller och få ess. Alex De Minaur är Lleyton Hewitts adapt och Lleyton har varit mentor till Alex sedan ung ålder. Ja, Alex är fortfarande rätt ung, blott 19 år gammal så är han Australiens nya hopp inom tennisen. Han har ett betydligt bättre huvud än Nick Kyrgios och är faktiskt just nu betydligt bättre rankad än sin mer volatila landsman.

I och med den extra dagens vila för Simon så har förutsättningar ändrats ganska mycket. Ur det perspektivet så det är ganska förvånande att oddsen inte har ändrats alls. Hade matchen spelats på fredagen så hade en Alex De Minaur seger varit säkrare än Trumps självförtroende. Alex De Minaur har en förmåga att få lite bättre fart på bollen än Simon och en sliten Simon hade inte orkat att stå emot. 1.40 i odds lockar inte alls lika mycket längre. Lite ologiskt kanske men vi tar istället hellre 2-0 i set till De Minaur som vi anser ger lite bättre risk reward, 2.10 ggr pengarna ger det. Även om vi tror på en jämnare match med den extra vilodagen, så kör vi på tonåringen från Australien som visar en stor mognad sin ålder till trots.