Finaldags i Australian Open

Kvitova är knapp favorit i mötet mot Osaka som redan vid 21 års ålder visat sig vara en mästerskapsspelare. Det är första mötet mellan de två och det är Kvitova som kommer att styra spelet, men Osaka har bra rörelse på banan och kommer inte ha några problem med Kvitovas tempo.

Förutom titeln i Australian Open så står även första platsen på världsrankingen på spel. Den som vinner finalen blir världsetta och förloraren i finalen får trösta sig med att hon i alla fall är världstvåa.

Kvitova har gjort en fantastisk comeback efter att hon under slutet av 2017 blev utsatt för inbrott i sitt hem där hon blev väldigt allvarligt knivskuren i handen. Det var osäkert om hon skulle kunna spela tennis igen, men hon är tillbaka och i bättre form på många år. Det är 5 år sedan hon senast stod i en grand slam final, då hon segrade i Wimbledon. Om Kvitova vinner så är det första gången som hon kan titulera sig världsetta. Hon har tidigare varit rankad tvåa vid ett flertal tillfällen. Vi utlovar stora känslor på prisutdelningen om hon står som vinnare.

Motståndaren Naomi Osaka har en grand slam titel mer i närminne då hon slog Serena Williams i US Open finalen förra året. Osaka har klättrat ordentligt på rankingen, när hon startade 2018 var hon på 68.e plats nu ett år senare han hon alltså chansen att bli världsetta.

Osaka är utmärkt på att röra sig runt på banan och hennes spel blir alltmer varierat. Kvitova har en fantastisk bollträff och matchen kommer att avgöras i hur många vinnare versus unforced errors som kommer från Kvitovas rack. Håller hon i spelet i finalen så borde hon vinna matchen, men hon har även en tendens att kasta bort ett par game och det är inget som hon kommer att ha råd med mot Osaka. Utgången är onekligen svårbedömd och det är svårt att gissa vinnare, men varför inte slänga in en peng på att det blir tiebreak till drygt 3 gånger pengarna. Det är två bra servare på banan och stor möjlighet att det blir 3 set.