Army Navy för 120 gången

Army och Navy möts för gång 120 i ett historiens mest anrika möten. Matchen var den första som tv sändes och hela USA stannar upp för matchen. Här i Maryland håller man på the midshipmen, kadetterna från Annapolis som i år spelar en sista Bowl efter den här matchen. I vår är det dags för alla seniors att bege sig ut i världen anställda i krigsmakten för minst fem år. Ingen skola har fler senatorer och kongressledamöter än Navy men Army ligger inte långt efter. Vi har skrivit mer om historien tidigare inlägg sök gärna efter det.

Båda lagen spelar ren triple option och springer således i nära 85 procent av alla spel. Båda lagen har svaga D-lines, men grymma O-lines. När Navy väl kastar bollen är man extremt framgångsrika vilket kan vara det som avgör den här matchen.

Army är lysande på marken och kan variera sitt springspel mer. Navy her upp över 4.5 yards per spel mot rushen. Blir det inte då än fler mot Army? Det är troligt att båda lagen kommer flytta ned bollen till red zone utan större problem. Väl där nere blir det en kamp om TDs fumbles och field goals.

I princip alla vi läst pratar om under 40.5 poäng men vi tror att det blir klart fler. Särskilt i andra när försvaren börjar rämna vilket vi räknar med. Army är dogs minus 10.5 men har tre raka segrar i det här mötet. Army är bättre än man tror och den här matchen blir alltid jämn. Army har förlorat några jämna matcher på slutet och skall inte underskattas.

Vi säger ändå. Go Navy. Beat Army.