Dubbelt upp mellan Washington och Philadelphia

Washington mot Philadelphia kör dubbelt upp på tisdagen. Det finns en klassisk rivalitet mellan städerna som bara ligger drygt två timmars snabb körning  längs östkustens huvudväg I-95. Båda städerna har lag i alla de fyra stora amerikanska sporterna och de spelar alla i samma divisioner förutom i basketen där Washington spelar i SouthEast och Philadelphia i Atlantic. Det innebär många hårda kamper mellan lagens städer och denna tisdag natt är det dags för både en hockeykamp och en basketmatch mellan städerna. 

Washington Capitals – Philadelphia Flyers

I Capital One Arena eller Verizon Center som vi fortfarande har svårt för att inte benämna den, tar Washington Capitals emot Philadelphia Flyers. Formen på Caps är lite dalande nu när vi närmar oss mitten på säsongen men man har ändå sex segrar i sina tio senaste matcher och ligger på första plats i Metropolitan divisionen. I söndags blev det seger med 3-2 borta mot Detroit och man ska väl trots allt vinna hemma mot jumbon i divisionen Philadelphia Flyers, som igår förlorade hemma mot St Louis med 3-0.  

Det var många Philadelphia fans på Fedex Field när Eagles slog Redskins, men ni behöver inte vara rädda för något liknande ikväll. Priserna på biljetter för Caps har gått rakt upp i himlen i år och vi fick nyss ett VIP-erbjudande om 75 dollars biljetter till ståplats. Det har knappast Philly-fansen råd med (inte vi heller) och Capital One Arena lär ”rock the red” ikväll.

Flyers har under säsongen haft enorma problem mellan stolparna. Skador och skiftande kvalitet på reserver har tvingat laget att spela hela fem olika målvakter hittills under säsongen. Just nu verkar det vara 20-åringen Carter Hart som har förtroendet att vakta buren. Antal mål spelet är som vanligt ganska ointressant i NHL då det ligger på 5.5. Vi brukar inte se värde i låga odds men lockas ändå av 1.75 på Washington Capitals i 1X2 spelet. Ovechkin kommer som vanligt vara svårstoppad, när han dessutom gör mål från fel tekningscirkel är han farlig.

Philadelphia 76ers – Washington Wizards

Vi hade skyhöga förhoppningar på 76ers inför säsongen, men de har ännu inte riktigt levt upp till dem, men det är fortfarande långt kvar av säsongen och vi tror de kan vara där och fightas med topplagen från väst framåt sommaren. Efter att har varit i rebuilding mode under några år där de knappt lyckades vinna en match under hela säsonger så är man nu ett lag med stjärnstatus med bland annat lirare som Embiid, Butler och Simmons.

Det är framförallt bortaspelet som inte har varit på en nivå som man kan förvänta sig. Hemma har man 17 segrar och bara 3 förluster och det är inget att klaga på och den 18.e segern kommer ikväll när man möter Washington Wizards i första matchen i ett dubbelmöte, där returen är redan i morgon kväll i Washington.

Washington Wizards har John Wall borta för säsongen och har tidigare haft en tendens att spela bättre utan sin guard, då framförallt Bradley Beal har klivit fram och tagit en större roll i Walls frånvaro. Wizards kommer senast från en högst oväntad seger borta mot Oklahoma City Thunder. Vi har svårt att se att segern återupprepas men är inte heller lockade att spela Sixers till under 1.30. Vi tar oss istället an poänglinjen som vi tycker hamnat aningen högt med tanke på att 76ers troligen kan förväntas slå av lite på tempot under matchens gång. Vi hoppar på under 228.5 tåget till 1.91. I väntan på avgång så njuter vi av lite Embiid magi.