Recap av söndagens stormatcher i NHL

llrs2zxi127vkqgcsvfb56
Capitals förlorade mot Blackhawks med 2-3 och efterspelet lämnade en fadd smak i munnen. Istället för att erkänna att man inte var tillräckligt effektiva framåt valde man att skylla på linjedomarna och en massa otur. Vi var inne på att Capitals skulle lyfta sig till den här matchen efter en spelmässig svacka (men ändå med lyckade resultat), men istället är det uppenbart att problemen kvarstår. Den här matchen lyckades man för ovanlighetens skull ta ledningen, men glädjen blev kortvarig. Analysen kan inte vara annat än att laget redan nu är oroligt inför slutspelet och inte lär det ha blivit bättre av att det snackas om att Front Office fått slutspelsdarr redan nu och det går rykten om att idag kommer det hända massor, in med nya spelare och ut med gamla etablerade. Vinner man inte i år kommer historiebeskrivningen inte vara nådig, det är klart, men transferfönstret stänger vid midnatt ikväll så vi får se hur det blir i verkligheten.

Mer om matchen, Caps startade bra och hade 21 tacklingar i första perioden, helt klart ville man man mer än vanligt från start. Skotten vanns med 17-6, men ställningen var ändå 1-1. Toews scorade i PP i andra och här lyckades Caps bara få iväg fyra skott på mål. I tredje var Caps återigen bäst, men efter Rasmussens 3-1 mål drog sig Chicago tillbaka och förutom Kuznetsovs mål åstadkom Caps inte mycket.

97hhvk8e5if0riesnex30etgzvenf9fmhgnsawnxxvehf

Lightning var helt överlägsna i Boston och bara öste på redan från start mot ett Bruins som startade lite trögt, men ändå fick in första målet. Killorn sköt in kvitteringen och Callahan hade en kanonkväll och fick assist innan han gjorde både 2-1 och 3-1. 4-1 gjordes av Stamkos på straff och Stamkos är mycket bättre sedan beskedet att han inte kommer att tradas.

71jepx81eqzz1l6q9g1g5j1lh 173616512014

Tungviktsmötet i Väst mellan Kings och Ducks var en riktig höjdare. Det var mycket vilja och aggressivt spel från båda håll. Kings valde till slut att toppa med Jon Quick i målet trots att man tidigare flaggat för Enroth, men det hjälpte inte. Corey Perry gick inte att stoppa utan gjorde tre mål och hade bud på fler. Ducks har nu åtta raka segrar och man var klart bättre än Kings när det kom till spelet på isen. Kings är dock ruggigt bra på att hålla ner tempo, grisa lite, och plötsligt explodera. Det blev utvisningarna som fällde avgörandet då Ducks gjorde tre av sina fyra mål i PP. Förutom Perry var Getzlaf ledande i Ducks och tillsammans med Lightning är man de formstarkaste laget för tillfället. Kings förstärkte laget igår med veteranen Kris Versteeg som har två Stanley Cup titlar med Blackhawks, nu kom han från Carolina som även släppt Eric Staal till Rangers.

När transferfönstret stängt återkommer vi med en analys om det, men lita på att det kommer bli ändringar i toppen på vår Power Ranking i veckan.