Singla slant är dagens oväntade snackis

Diskussionen som det talas om idag och som kommer snackas om ett tag framåt är när domaren Blakeman och Slater i Patriots ska bestämma vad Patriots vill göra efter man har singlat slant och vunnit krona eller klave inför övertiden då det hade blivit 20-20 efter full tid mellan New York Jets och New England Patriots. Samtalet mellan de två gick till ungefär såhär.

Domaren – Heads is the call

Domaren – It is heads

Domaren – You want to kick?

Slater – We want to kick that way

Slater – Hey! We won! Don’t we get to choose?

Domaren – You elected to kick.

Alternativen man har är att receive, kick eller välja sida. Det vanligaste är att man vill ta emot ”receive” bollen så att man får möjlighet att få det första anfallet och därmed också möjlighet att genom göra en touchdown och avgöra matchen. Slater valde istället att kicka bollen men det verkar inte vara det som var hans instruktioner från Bill Belichick. Det är det här det redan har diskuterats om i massor på både sociala och traditionella medier (de som har hunnit). Det verkar inte som Bill fick en tillfällig sinnesförvirring utan att i vanlig ordning ville out-smarta hans motståndare och ta allt i beaktning. Anpassa spelet efter yttre omständigheter och motståndare. Det som är New England Patriots DNA. Han ville välja rätt sida, medvind istället för motvind och tvinga fram en bra fieldposition och därmed avgöra matchen. Slater gjorde misstaget med att säga att han ville kicka han skulle valt sida istället. Nu valde han kick och då fick Jets välja sida istället.

Det här hade inte diskuterats om inte Jets hade gått upp och gjort en touchdown vilket de gjorde. Denna gång lyckades inte Patriots out-smarta sina motståndare men det var inget avgörande misstag för säsongen, de är redan klara för slutspel och de lär fortsätta att vara bäst på att anpassa sig efter omgivningen. Det är det som gör Patriots till Patriots. Luft i bollarna eller inte.